5 Şubat 2014 Çarşamba

SİZİN JEAN’İNİZ HANGİSİ?


SİZİN JEAN’İNİZ HANGİSİ?


Vücut tipinize en uygun jean modelinin hangisi olduğunu biliyor muydunuz?
Stilimizin en temel parçalarından biri olan jean, aynı zamanda doğru modeli bulması en zor parçalardan da biridir. O yüzden sezonda trend olan jean’i almak yerine önce vücudunuzu tanımalı ve ardından size en yakışacak modeli bulmalısınız. İşte alışverişiniz için birkaç tüyo!
beyoncee
ARMUT TİPİ VÜCUTLAR
Armut tipi vücutlar; yani kalça genişliği omuzlarının genişliğinden daha fazla olanların jean alışverişinde dikkat etmesi gereken şey vücuttaki dengeyi kurmak. Burada amaç dikkati vücudun alt tarafından başka yönlere kaydırmak. Dolayısıyla tercih edilecek olan jean modeli bacakların alt kısmını sarmayan, ama bir yandan da fazla bol durmayacak klasik pantolonlardır. Bu tip vücutların koyu tonlarda ve boru paça model jean’leri tercih etmesinde fayda var.

ucgen
TERS ÜÇGEN VÜCUTLAR
Eğer vücut tipiniz üçgense; yani omuzlarınız ve göğüs bölgeniz geniş, kalça ve basenleriniz dar ise sizin dikkat edeceğiniz şey de dengeyi kurmak. Üst tarafın genişliğini alt kısımda dengelemek adına bol paça ve İspanyol modeller vücudunuza yakışacaktır. Böylece geniş omuz ve göğüs bölgenizden dikkat dağılacak ve simetrik bir siluet ortaya çıkacaktır.

dik
DİKDÖRTGEN VÜCUTLAR
Dikdörtgen vücuttan kastımız, baştan aşağı dümdüz olan vücutlardır. Bu tip vücutlarda bel inceliği yoktur ve dolayısıyla bir takım kıvrım illüzyonları yaratmak gerekecektir. Bu illüzyonu sağlamanın en basit yolu ise vücudunuzu saran jean’leri tercih etmeniz. Skinny kot pantolonlar dikdörtgen vücutlara çok yakışacak; hatta açık tonlarda tercihler yapmak daha da belirgin olacaktır. Böylece basen ve kalça bölgeniz normalden daha ince görünecektir.

elmaa
ELMA TİPİ VÜCUTLAR
Vücut tipiniz elma ise; yani vücudunuzun üst ve alt bölgeleri gayet orantılı iken, bütün kalınlık bel ve kalça bölgenizde ise sizin yapmanız gereken şey bu orta bölgeyi daha ince ve uzun göstermeye çalışmaktır. Dolayısıyla düşük belliden ziyade, orta belli; boru paça pantolonlar sizin vücudunuzda illüzyon yaratacaktır.


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | ewa network review